4 квітня відбулося І пленарне засідання 59 сесії Бурштинської міської ради

4 квітня відбулося І пленарне засідання 59 сесії Бурштинської міської ради

Під час засідання депутати розглянули 74 земельних питання, з яких ухвалено 67.
Також традиційно внесено зміни до бюджету громади на 2024 рік. Зокрема, депутати передбачили кошти для розроблення техніко-економічного обґрунтування щодо альтернативних джерел опалення житлового фонду та закладів соціальної сфери, на виплати матеріальних допомог в межах програми соціального захисту, на програму боротьби з онкологічними захворюваннями та для відшкодування вартості пільгових рецептів, на програму персональних стипендій обдарованим дітям і молоді. 510 тис. грн передбачено для одноразових виплат породіллям, які народжуватимуть в Бурштинській лікарні, 1,8 млн. грн – для відшкодування різниці тарифів за послуги водопостачання та водовідведення для КП «Житловик» (оскільки рішення про підвищення тарифів не було прийнято, ці кошти відшкодовуються підприємству з місцевого бюджету).
Також довиділено 1,2 млн. грн на програму підтримки ЗСУ. Окрім цього, передбачено кошти для матеріально-технічного забезпечення освітніх та культурних закладів та на інші заходи.
Після довгої дискусії та ретельного обговорення депутати прийняли рішення, яке надає право власникам квартир та нежитлових приміщень усіх багатоквартирних будинків м. Бурштин за власним бажанням відключити свою квартиру чи нежитлове приміщення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води з подальшим влаштуванням системи індивідуального теплопостачання.
Також, згідно цього рішення, власники квартир та нежитлових приміщень мають право отримати дозвіл на облаштування газового конвектору без відключення квартири чи нежитлового приміщення від мереж (систем) централізованого опалення (теплопостачання).
При цьому, депутати, приймаючи це рішення, доручили відповідним відділам міської ради разом із залученням профільних фахівців:
✔️провести гідравлічні розрахунки спроможності системи газопостачання/електропостачання багатоквартирних будинків;
✔️розрахувати вартість влаштування газових конвекторів/системи індивідуального опалення, а також вартість з влаштування модульних котелень;
✔️ розробити алгоритм дій для отримання дозволу та влаштування газового конвектора/системи індивідуального опалення (перелік необхідних документів для подання, куди звертатися, інформацію про ліцензованих суб’єктів господарювання, які розробляють проекти на влаштування газових конвекторів/індивідуального опалення та ізоляції стояків, інформації орієнтовної вартості таких проектів та робіт з влаштування).
✔️опрацювати питання співфінансування заходів з влаштування газових конвекторів/системи індивідуального опалення.
Актуальні посилання:
➡️Програма фінансування заходів із влаштування системи індивідуального теплопостачання у квартирі/нежитловому приміщенні в багатоквартирних будинках та індивідуальному житловому будинку – https://burshtyn-rada.gov.ua/…/02-46-23_5310_Pro…
➡️Порядок відключення споживачів від мереж (систем) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води – https://burshtyn-rada.gov.ua/…/4-13-Pro…
Більше про ухвалені рішення – у відеотрансляції за посиланням: https://burshtyn-rada.gov.ua/…/onlajn-translyatsiya…/
Друге пленарне засідання 59 сесії відбудеться 8 квітня о 9:00 в ПК «Прометей».

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено