Всеукраїнська щорічна акція «16 днів проти насильства»

Всеукраїнська щорічна акція «16 днів проти насильства»

Відповідно до Плану заходів з проведення Національної кампанії “Стоп насильству!” на період до 2015 року, затвердженого  розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2010 року № 2154 (із змінами),  привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків з 25 листопада по 10 грудня в Україні проходила акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій із більш ніж 100 країн світу активізують у ці дні свої зусилля заради спільної мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у суспільстві.

Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:

25 листопада  Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

29 листопада – Міжнародний день захисників прав жінок.

1 грудня –  Міжнародний день боротьби зі СНІДом.

2 грудня – Міжнародний день за відміну рабства.

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.

5 грудня – Міжнародний день волонтера.

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У місті Бурштині також стартувала Всеукраїнська   акція “16 днів проти насильства”. З метою подолання проблеми насильства в сім’ї та учнівському середовищі, формування правової свідомості підростаючого покоління, виховання в підлітків бажання жити у суспільстві, позбавленому насилля і жорстокості у всіх навчальних закладах міста службою у справах дітей Бурштинської міської ради заплановано проведення акції «16 днів проти насильства».
Служба у справах дітей Бурштинської міської ради розробила відповідні заходи щодо проведення цієї акції. Передбачено відвідання всіх навчальних закладів міста, проведення із учнями тематичних бесід, презентацій та розповсюдження буклетів, брошур.

Проблема насильства в родині є досить гострою для України. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім”ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов зростання злочинності. Проблема трагічна ще й тим, що страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе. Спостерігаючи насильство у своїй сім”ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.

Нині серед школярів надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного. Кожна дитина-жертва має сказати собі: «Я цього не заслуговую!» і шукати шляхи звільнення через допомогу дорослих, відповідних служб.

Службою у справах дітей Бурштинської міської ради було відвідано Бурштинський торгівельно – економічний коледж, Бурштинську гімназію та всі загальноосвітні школи м. Бурштина.

Напередодні, працівниками служби  у справах дітей Бурштинської міської ради запропоновано педагогічним колективам активізувати роботу, яка направлена, на залучення школярів та студентів до підготовки малюнків, стінгазет на вище згадану тематику, які сприяють не лише залученню молоді до участі в акції, а й формують переконання, що насиллям над іншою особистістю не досягнеш успіху, не реалізуєш своєї мети, не завоюєш довіру та повагу людей.

Із школярами та судентами даних навчальних закладів працівниками служби у справах дітей проведена інформаційно – просвітницька робота, яка направлена в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля і шляхи його подолання. Були надані буклети та брошури з інформацією про насилля, як уберегти себе і захистити інших від насилля, продемонстровано презентацію на дану тему.

За участь та хороші малюнки, стінгазети на вище згадану тематику школярі та студенти були нагороджені від служби у справах дітей Бурштинської міської ради ГРАМОТОЮ  за активну участь у Всеукраїнській акції “16 днів проти насильства”.

Дякуємо керівництву вище згаданих закладів за активну та плідну співпрацю в інтересах дітей.

Особливу вдячність хочеться висловити педагогічному колективу Бурштинського торгівельно – економічного коледжу КНТЕУ, який не тільки залучив студентів до акції, але і сам колектив прийняв активну участь у заході.

Працівники служби у справах дітей Бурштинської міської ради щиро вірять, що всі ці заходи допоможуть всім учасникам сформувати правильне розуміння такої серйозної проблеми як насилля та допоможе змінити на краще долю кожного з нас.
267320151203_125306 20151209_10073720151209_143915

 


Опубліковано: 14.12.2015

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено