Відкриття інклюзивної спортивної ігрової кімнати “Мрія кожного”

Відкриття інклюзивної спортивної ігрової кімнати “Мрія кожного”

Сьогодні в Бурштинській гімназії №1 відбулося відкриття інклюзивної спортивної ігрової кімнати “Мрія кожного”, яку вдалося облаштувати в рамках конкурсу міні-проєктів “Громада своїми руками”.
Як зазначив міський голова Василь Андрієшин, ще 5 років тому Бурштинська школа №1, а тепер Бурштинська гімназія №1 першою відкрила свої двері для діток з особливими освітніми потребами і цей проєкт є хорошим продовженням того, що уже впроваджено.
За кошти проекту вдалось придбати м’яке покриття, дзеркала, спортивне та ігрове обладнання, велику музичну колонку, тому дане приміщення буде використовуватись і для занять танцювального гуртка.
«Одним із принципів інклюзивної освіти є такий, що діти з особливими освітніми потребами повинні отримувати будь-яку додаткову допомогу, яка може знадобитися їм для забезпечення успішності процесу навчання, корекційному та реабілітаційному процесі та їх соціалізації. Інклюзивна спортивно-ігрова кімната – це приміщення для реабілітаційних занять, знаття стресу і відновлення сил не тільки для дітей з особливими потребами, ця кімната принесе користь для всіх учнів школи. Вона допоможе дітям фізично зміцнити своє здоров’я відповідно до реабілітаційної програми, повернути душевну рівновагу, нормалізувати нервову систему. Перебуваючи у цій кімнаті, дитина зможе також прийти до себе після шкільних навантажень і спокійно повернутися в клас для навчання, при цьому не заважаючи іншим дітям», – розповідає Лілія Месеренко, керівник проєкту.

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено