Відбулося чергове засідання 22 сесії міської ради восьмого скликання (основні рішення)

Відбулося чергове засідання 22 сесії міської ради восьмого скликання (основні рішення)

25 листопада відбулося  засідання 22 сесії Бурштинської міської ради, в ході якого розглянули 12 загальних та 110 земельних питань.

Уже традиційно одними із першими було прийняття рішень про внесення змін до бюджету Бурштинської міської територіальної громади на 2021 рік та про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Бурштинської міської територіальної громади на 2021-2023 роки. Ці рішення приймаються для вирішення проблемних ситуацій, у зв’язку із певними викликами у різних сферах, відповідно до звернень мешканців Бурштинської громади. Було направлено кошти для  технічного огляду ліфтів, придбання ламп вуличного освітлення, виправлення профілю доріг автогрейдером» сіл  Коростовичі, Озеряни, Діброва, Сарники, придбання святкової ілюмінації, новорічної атрибутики та інших заходів.

Також в ході сесії було внесено деякі зміни до структури і штатної чисельності Бурштинської міської ради. Зокрема, відповідно до рекомендацій Міністерства цифрової трансформації було створено  відділ цифрової трансформації та інформаційної політики, до якого увійшли працівники організаційного відділу – начальник відділу та 2 ІТ-працівника. Як зазначалося, посада одного ІТ-спеціаліста є вакантною. Також було затверджено Програму цифрової трансформації на 2022-2024 роки, яка передбачає застосування сучасних інформаційних технологій у різних сферах діяльності, переведення адміністративних послуг в онлайн-формат для зручності користувачів, створення різнних е-сервісів для взаємодії влади з громадою, встановлення цифрової інфраструктури тощо.

Затвердили депутати і програму підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань. Завданнями даної Програми є:

– сприяти всебічному забезпеченню сімей військовослужбовців, учасників бойових дій, які брали та продовжують брати участь у проведенні антитерористичної операції, гідного рівня життя;

–  покращення матеріально-побутового, соціально-психологічного мікроклімату в родинах шляхом впровадження додаткових соціальних гарантій і адресних допомог, вжити всіх невідкладних заходів щодо їх реалізації;

– надання одноразових  матеріальних допомог  при мобілізації (демобілізації) у 2022-2026 роках  учасникам, які брали  участь в  АТО/ООС;

-надання  пільг з оплати вартості житлово-комунальних послуг у розмірі 75% за рахунок коштів міського бюджету в межах норм  учасникам антитерористичної операції, учасникам бойових дій, що перебували у складі добровольчих формувань,  та членам сімей  загиблих в зоні проведення АТО/ООС до отримання пільг з державного бюджету.

Також затверджено Програму соціального захисту населення, яка передбачає заходи, виконання яких сприятиме поліпшенню життя соціально незахищених верств населення, які проживають на території громади, зокрема осіб з інвалідністю, малозабезпечених, одиноких громадян, багатодітних сімей, ветеранів війни та національно-визвольних змагань. Згідно виділених коштів по програмі, комісія має право надавати матеріальні допомоги при наявності підтверджуючих документів на лікування: довідка про склад сім′ї, копія паспорта, копія ідентидфікаційного коду, акт обстеження матеріально-побутових умов проживання сім′ї, довідка з лікувального закладу або висновок ЛКК. Одноразова грошова допомога надається на:

  • лікування онкохворих громадян в залежності від ступеня тяжкості та тривалості захворювання
  •  лікування онкохворих дітей та дітей інвалідів підгупи «А»
  • лікування інших категорій громадян
  • поховання одиноких непрацюючих громадян працездатного віку
  • лікування та вирішення соціально побутових питань внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово проживають у місті
  • відшкодування витрат на проїзд хворим для сеансу гемодіалізу

Директор КНП “Бурштинська центральна міська лікарня” Володимир Василик прозвітував про виконання фінансового плану за 9 місяців 2021 року, було зазначено, що основним для лікарні є дохід від надходження коштів за договором  НСЗУ, найбільше доходу було від таких пакетів медичних послуг: стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, медична допомога при пологах, ведення вагітності в амбулаторних умовах , медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах, стаціонарна паліативна допомога дорослим і дітям та інших. Також джерелами доходів підприємства є фінансування з місцевого бюджету, власні надходження підприємства та благодійні надходження.

Було придбано сучасне медичне обладання:

  1. Апарат штучної вентиляції легенів – 1шт.– 2327,7 тис. грн..
  2. Сканер ультразвуковий діагностичний НМ 70А – 2шт. – 2520,0тис. грн..
  3. Комп’ютерний томограф -1шт.– 11 900,0тис.грн..
  4. Медична киснева ємкість 50л. – 54шт. – 271,3тис. грн..
  5. Система рентгенографічна POLYRAD SE – 1 шт. – 4850,0тис. грн..
  6. Газифікатори 2шт. – 2220,0тис.грн .
  7. Флуометри 71шт. – 177,50тис.грн.

Також в ході засідання затвердили положення про публічні електронні консультації та опитування. Для забезпечення відкритості, прозорості, доступності, неупередженості та підзвітності в діяльності Бурштинська міська рада проводить е-консультації за допомогою платформи Е-демократії. Проведення е-консультацій з питань, які становлять великий суспільний інтерес можуть ініціювати мешканці Бурштинської територіальної громади, представники громадських рад та інших консультативно-дорадчих органів, утворених при Бурштинській міській раді, громадських об’єднань, благодійних організацій, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, органів самоорганізації населення, засобів масової інформації.

Начальник організаційного відділу Олена Кравчишин прозвітувала про виконання програми  “Відкрите місто – влада для людей” за 2021 рік.

В рамках даної програми протягом 2021 року організаційним відділлом здійснено такі заходи:

  1. Модернізовано офіційний сайт Бурштинської міської ради, створено нову структуру, інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс користувача. Вроваджено такі нові блоки: «Міський порадник», «Офіційні документи», «Онлайн-сервіси», блок для взаємодії влади та громади в онлайн-режимі: червону кнопку «Для зауважень та пропозицій», зелену кнопку «Електронне звернення», синю кнопку «Записатися на прийом до міського голови та заступників»,  блок швидких посилань на основні сфери: ЖКГ, архітектура, земельні відносини, екологія, медицина, освіта, культура, туризм, соціальний захист, молодіжна політика, спорт, ЦНАП. На головну сторінку виведено інформацію, яку відповдіно до аналізу статистичних даних найчастіше переглядають на веб-сайті. Підготовлено оновлене Положення про офіційний веб-сайт.
  2. Створено мобільну версію офіційного веб-сайту Бурштинської міської ради з урахуванням того, що відповідно до статистичних даних більше 50% користувачів переглядає сайт саме з мобільних пристроїв.
  3.  Виготовлено веб-сайт для Центру надання адміністративних послуг – https://bur-cnap.gov.ua/
  4. Розроблено та наповнено веб-сайти для КП «Житловик», КП «ЕКО-СЕРВІС», КП «Житлово-експлуатаційне господартсво».
  5. Розпочато розробку інформаційно-туристичного порталу Бурштинської територіальної громади.
  6. Придбано та налаштовано е-систему для поіменного голосування ЕСПГ на засіданнях сесій міської ради.
  7. У 2021 розпочала роботу місцева газета «Вісник Бурштинської гргомади», в рамках даної програми у 17 випусках газети розміщено офіційні повідомлення міської ради та комунальних підприємтсв.
  8. Проводилося інформування протягом 2021 року і через місцеве телебачення – ТРК «РАІ». Також міський голова брав участь в прямих ефірах програми «Новий погляд», де протягом години розповідав про найважливіші події, які відбулися протягом місяця у місті в різних сферах та відповідав на телефонні дзвінки мешканців.

З усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитися на офіційному сайті Бурштинської міської ради в розділі “Нормативні документи”.

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено