Українські школи активно долучаються до енергозбереження

Українські школи активно долучаються до енергозбереження

news-image7 червня 2016 року у м. Київ за участю представників Держенергоефективності відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу на зменшення споживання електроенергії, який проводився у школах 16 українських міст-партнерів Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

У рамках конкурсу, який тривав з 29 лютого до 28 квітня 2016 року, 78 шкіл-учасників заощадили понад 41 тис. кВт/год. електроенергії. Найкращих показників досягли освітні заклади у таких містах: Кам’янець-Подільський (33,5 %) та Хмельницький (20,5%).

«Результати конкурсу приємно вражають. Буквально за два місяці 78 шкіл у середньому зменшили споживання електроенергії на 17,8%. Більше того, своєю активною діяльністю Ви, шановні учасники конкурсу, показали, що Україна може бути енергонезалежною лише у тому випадку, якщо ми всі разом будемо ощадливо використовувати енергоносії. І головне – залучати до цього представників різних поколінь», – повідомив Юрій Шафаренко, начальник управління заміщення традиційних видів палива Держенергоефективності, вітаючи переможців конкурсу.

Він також наголосив, що Агентство всебічно підтримує проведення подібних заходів у навчальних закладах.

«Проводячи цей конкурс, було обрано правильний вектор дій. Адже саме молодь зможе продовжити ті напрацювання у сфері енергоефективності, які сьогодні вже досягнуто. Переконаний, що з такою творчою, ініціативною та активною молоддю ми швидко збудуємо сильну європейську країну з високою культурою енергоспоживання», – наголосив він.

Окрім почесних грамот та сувенірів, переможці конкурсу отримали від Проекту USAID сертифікати на проведення енергетичного аудиту шкільних будівель. За словами Діани Корсакайте, керівника Проекту USAID, такі енергоаудити розпочнуться вже цього року та стануть основою для впровадження різних енергоефективних заходів.

На церемонії також були відзначені учні-автори кращих відеороликів та малюнків на тему енергозбереження.

Довідково

Конкурс проводився Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та Інститутом місцевого розвитку за підтримки Держенергоефективності. У конкурсі взяли участь представники 78 шкіл 16 міст-партнерів Проекту USAID: Вінниця, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Краматорськ, Кам’янець-Подільський, Луцьк, Львів, Павлоград, Рівне, Суми, Тернопіль, Херсон, Хмельницький та Чернігів.

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації
Опубліковано 08.06.2016 року

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено