У Бурштині продовжують працювати над організацією свята Великодньої писанки

У Бурштині продовжують працювати над організацією свята Великодньої писанки

Сьогодні, 17 квітня відбулася чергова організаційна зустріч представників Бурштинської міської ради, АМЕР м. Бурштин, ПК «Прометей» та шкіл міста з приводу проведення 5 травня у м. Бурштин свята Великодньої писанки.

Заступник міського голови  Н. Кицела зазначила, що участь у святі підтвердили  13 навколишніх сіл, а також міста Галич і Рогатин. Усі учасники вчора отримали макети писанок (висотою близько 50 см), які уже почали прикрашати. Ідея полягає в тому, щоб представлені на святі писанки змогли передати самобутність, культуру та традиції кожної територіальної громади.

На зустрічі також обговорили формат проведення заходу. Планується, що окрім виставки виготовлених писанок на пл. Героїв УПА, кожен учасник представить  свою громаду іншими цікавими Великодніми атрибутами, танцювально-музичними номерами, дефіле в національних костюмах. Також в планах оформити цікаву Великодню фотозону.

За словами міського голова Р. Джури: «Проведення такого свята є надзвичайно важливим як для міста Бурштина, так і для інших громад, які візьмуть у ньому участь. Це шанування звичаїв українського народу, його самобутньої культури. Сподіваємося, що нам вдасться започаткувати традицію проведення такого свята щорічно, із залученням більшої кількості учасників».

 

 

Організаційний відділ

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено