Президент підписав Указ, яким вносяться зміни до Порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, котрі перебувають на службі у ЗСУ

Президент підписав Указ, яким вносяться зміни до Порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, котрі перебувають на службі у ЗСУ

news-imageПрезидент Петро Порошенко підписав Указ «Про внесення змін до Указу Президента України від 27 березня 2001 року № 215», яким вносяться зміни до Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень, затвердженого Указом Президента України від 27 березня 2001 року № 215.

Документ врегульовує організаційні питання запровадження спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, котрі проходять військову службу у Збройних Силах нашої держави.

28 січня поточного року Верховною Радою було прийнято Закон «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про громадянство України» щодо прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України. Ним було унормовано питання прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять службу в ЗСУ. Зокрема, скорочено термін безперервного проживання на законних підставах на території України з 5 до 3 років з моменту набрання чинності контракту про проходження військової служби у Збройних Силах.

У зв’язку з ухваленням зазначеного Закону і виникла необхідність внесення відповідних змін до Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства.

Змінами до Указу № 215 визначається перелік документів, що подаються для прийняття до громадянства України особою, яка в установленому законодавством України порядку проходить військову службу за контрактом у Збройних Силах.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше питання надання українського громадянства іноземцям, які захищали або захищають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, порушувалося у петиції Президенту № 22/000504-еп «Дать гражданство иностранцам, которые защищали и защищают Украину в зоне боевых действий» від 3 листопада 2015 року.

У відповіді на електронну петицію Петро Порошенко наголошував, що питання надання українського громадянства таким особам розглядатимуться невідкладно. «Ураховуючи нагальну потребу у вирішенні питання прийняття до громадянства України іноземних громадян, які захищали або захищають територіальну цілісність, у разі надходження до Комісії при Президентові України з питань громадянства документів зазначених осіб вони будуть невідкладно розглянуті мною як Главою держави та буде прийнято рішення відповідно до законодавства», – йшлося у відповіді Президента.

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації
Опубліковано 30.03.2016 року

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено