Президент: Нова якість Збройних Сил України стала можливою завдяки загальнонаціональній солідарності українців

Президент: Нова якість Збройних Сил України стала можливою завдяки загальнонаціональній солідарності українців

news-imageГлава держави наголосив, що за останні два роки українські військові здобули унікальний досвід, «на якому буде триматися вся наша оборона протягом найближчих десятиліть».

«Цей досвід вчить, що в умовах гібридної війни перевага – за високоманевреними, автономними, добре підготовленими та добре оснащеними бойовими тактичними підрозділами і тактичними групами», – сказав Президент під час зустрічі з командирами Збройних Сил України середньої військової ланки управління.

«На сьогоднішній день ми маємо світову коаліцію солідарності з Україною.  Агресор платить свою високу ціну за брутальне порушення міжнародного права, за агресію проти України, за анексію Криму. Але ключовим фактором, який забезпечує оборону держави залишаються  Збройні Сили України», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що від знань та вмінь, моральної стійкості та вольових якостей саме командирів батальйонів безпосередньо залежить успіх у виконанні завдань, згуртованість підлеглих військовослужбовців та злагодженість підрозділів, збереження життя та здоров’я особового складу.

«За два роки агресії Росії проти України вдалося відродити українське військо, відновити бойові спроможності та стримати натиск ворога – добре підготовленого, оснащеного сучасною технікою та зброєю, доведеного російською пропагандою до психологічного стану зомбі», – зазначив Глава держави.

Президент  зауважив, що нова якість Збройних Сил України стала можливою завдяки «загальнонаціональній солідарності українців, мужності і патріотизму українських солдат і офіцерів, добровольців і волонтерів».

«У запеклій збройній боротьбі нам вдалося локалізувати військовий конфлікт в межах окремих районів Донбасу, звільнивши 2/3 території окупованих Донецької і Луганської областей. Це – ваша заслуга. Мирне життя, яке ви бачите тут у Києві, стало можливим завдяки вам і тільки вам – героїчним бійцям славних Збройних Сил України», – звернувся до присутніх Президент.

Глава держави наголосив на кардинальних змінах, які відбулися в оборонно-промисловому комплексі. «Зараз оборонно-промисловий комплекс кардинально змінився – різко зросла продуктивність праці, підвищилась якість продукції, що випускається. Зусилля та ресурси спрямовуються на переоснащення військових частин, в першу чергу тих, які задіяні в зоні АТО», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що якщо в 2014 році основні зусилля були направлені на забезпечення Збройних Сил України відновленим та відремонтованим озброєнням та військовою технікою, то починаючи з минулого року військово-промисловий перейшов до виробництва нових, сучасніших зразків.

Президент повідомив, що в середу в Харкові відбудеться передача новітніх видів озброєння ЗСУ, а на цьому тижні відбудеться випробування нових видів ракет, які вироблені в Україні.

Петро Порошенко наголосив, що спроможність вітчизняного ВПК підвищено за рахунок міжнародної кооперації з країнами-членами НАТО. Наприклад, налагоджено роботу щодо спільного виробництва із іноземними партнерами бронетехніки — БТР-3 та БТР-4, броньованих машин «Дозор».

 

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації
Опубліковано 23.03.2016 року

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено