Представники України та ЄС обговорили інтеграцію у фінансовій сфері

Представники України та ЄС обговорили інтеграцію у фінансовій сфері

Сьогодні, 27 вересня, у Києві відбулося 5-те засідання Кластера 1 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС.

Українську делегацію очолив заступник Міністра фінансів України Юрій Гелетій, делегацію ЄС – заступник керівника підрозділу з питань сусідства та макрофінансової допомоги Генерального директорату з економічних та фінансових питань Європейської комісії Йорн Грісс.

Представники української делегації відзначили продовження позитивних економічних тенденцій та головних ознак макроекономічної стабілізації в умовах реалізації задекларованих урядових реформ, зростання промислового виробництва та посилення інвестиційної складової зростання.

Під час засідання учасники обговорили питання оновлення закріпленого в Угоді про асоціацію переліку директив ЄС, які регулюють фінансовий сектор, для подальшого наближення законодавства України до законодавства ЄС. Це важливо, оскільки Угодою про асоціацію передбачена перспектива режиму внутрішнього ринку для торгівлі фінансовими послугами та можливість надання фінансових послуг українськими компаніями на ринку ЄС без будь-яких обмежень.

Також, Українська Сторона висловила подяку Стороні ЄС за політичну підтримку курсу реформ в Україні, отриману фінансову та технічну допомогу.

Світлина від Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Світлина від Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Джерело

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено