Двадцять два проєкти конкурсу «Громада своїми руками» реалізували жителі Бурштинської громади в 2021 році

Двадцять два проєкти конкурсу «Громада своїми руками» реалізували жителі Бурштинської громади в 2021 році

Завдяки активним мешканцям і конкурсу «Громада своїми руками» в Бурштинській ОТГ реалізовано 22 проєкти, частина яких з інклюзивним спрямуванням.

Компанія ДТЕК поділяє цінності суспільства й активно впроваджує принципи інклюзивності і безбар’єрності. Тому цього року в конкурсі мінігрантів «Громада своїми руками» особливий акцент був на проєктах саме з такою складовою.

«Раніше у нас не було об’єднаної громади, тому ми проводили проєкт в місті Бурштин та Галицькому районі. Цього року вже зробили один загальний конкурс для мешканців Бурштинської територіальної громади і можна сказати, що як і місцеві жителі, так і жителі сільських населених пунктів є дуже активними. Проєктів було дуже багато, люди охоче подають заявки, готові допомагати, долучатись співфінансуванням, безпосередньо самі прикладають свою працю. Нам дуже приємно, що попри відсутність цього конкурсу через пандемію у 2020 році, ми сьогодні не бачимо зменшення активності, а навпаки, люди чекали, готували проєкти і активність тільки зростає», – говорить Ростислав Витриховський, менеджер із взаємодії з місцевими органами влади ДТЕК Бурштинська ТЕС.

У рамках проєкту було закуплено медичне обладнання для вихованців Центру «Довір’я». Це і шафа для медикаментів, медичні ваги, кушетка, шведська стінка, дошка Євмінова, килими, балансири, експандери, комплекс для дітей «Балансуючий шлях». Також, серед цікавих проєктів були: інклюзивна кімната в Бурштинській гімназії №1, технічне оснащення студентської наукової студії BEK Skills, облаштування скеледрому на базі Задністрянської ЗОШ для занять з пішохідного туризму та Веслярик. Тепер в студентів є необхідне обладнання для проведення онлайн конференцій. А у веслувальників ДЮСШ – нові байдарки та інше необхідне спорядження для тренувань, яке допоможе спортсменам підняти свій професійний рівень.

«В нас інвентар вже застарілий, є човни, яким уже за 40 років. А це вже більш сучасний інвентар, він кращий та допоможе в підготовці до чемпіонатів України. Ми в середньому займали 5-6-ті, а минулого року 10-те місце на чемпіонаті України серед юнаків. Думаю, що в цьому році нам вдасться ще краще виступити», – додає Володимир Маковій, старший тренер ДЮСШ №1.

За грантові кошти було організовано ряд туристичних та освітніх проєктів, здійснено поточні ремонти приміщень, замінено освітлення на енергоефективне. Не обійшлося й без дитячих майданчиків, які є лідерами щороку. Бурштинська дитяча школа робототехніки придбала обладнання та техніку для навчання програмуванню молоді, а також проведення просвітницьких та навчальних заходів для дітей-сиріт.

«Щиро раді, що подалися цьогоріч на конкурс мінігрантів «Громада своїми руками». Ми змогли придбати ноутбуки та проєктор. Це розширило наші можливості, адже ми плануємо навчати дітей VR-технологіям, 3D-графіки, відеомонтажу і те обладнання, яке ми мали, не зовсім дозволяло нам це робити», – коментує Іван Різник, керівник школи робототехніки.

Так, в Бурштинській громаді цього року було успішно реалізовано 22 проєкти, сума фінансування яких склала 1.5 млн грн.

Загалом у 2021 році у конкурсі грантів «Громада своїми руками» від компанії ДТЕК взяли участь 32 громади в 11 областях України. Компанія отримала 667 конкурсних заявок, з яких конкурсна комісія проєкту в кожній окремій громаді вибрала переможців. Принципи безбар’єрності стали частиною 60% програм і ініціатив, які направляли громади і волонтери на конкурс.

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено