ДТЕК Бурштинська ТЕС відновила енергопостачання мешканцям західного регіону України

ДТЕК Бурштинська ТЕС відновила енергопостачання мешканцям західного регіону України

Сьогодні за дві години енергетики ДТЕК Бурштинської ТЕС відновили енергопостачання знеструмленим користувачам.   Відключення мешканців Львівщини  та Івано-Франківщини сталося через те, що в 9:32 та 9:58 год на Бурштинській ТЕС  було аварійно відключено від електромережі енергоблоки №5 та №10.  Потужність теплової електростанції зменшилася на  270 МВт. Енергетики відразу ж приступили до  підключення резервних енергоблоків. Зараз ДТЕК Бурштинська ТЕС працює в нормальному режимі у складі 6 енергоблоків і видає в мережу 932 МВт електроенергії – необхідну потужність для всіх користувачів Бурштинського енергоострову.

Причини  спрацювання автоматичної протиаварійної системи з’ясовує спеціальна комісія ДТЕК. На станції не відбулося жодних пошкоджень.  Нагадаємо, що Бурштинська ТЕС  працює у складі так званого Бурштинського енергоострову – виділеної частини від  об’єднаної енергосистеми України.  Тому після відключення двох енергоблоків, наявної потужності трьох залишених в роботі енергоблоків була недостатньою для забезпечення потужності  «острова».

На момент аварійної зупинки з дванадцяти енергоблоків два знаходились в плановому ремонті, чотири – в резерві.

Відразу ж після відключення блоків, потужність Бурштинської ТЕС частково була  компенсована за рахунок підвищення навантаження працюючих блоків.

Також енергетики оперативно приступили до пускових операцій на трьох інших блоках, що знаходились в резерві. В 11: 38 год , 11:51год та 13:03 год для в мережу біли включені блоки №11, №2 та №1. На даний час дефіциту потужності немає і  енергопостачання споживачам повністю відновлено.

ДТЕК Бурштинська ТЕС – ключова частина Бурштинського енергоострова, що охоплює повністю Закарпатську область, південну частину Львівської області та західну частину Івано-Франківської області, а це близько трьох мільйонів осіб у трьох областях України.

ДТЕК
Опубілковано 25.04.2016 року

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено