ДТЕК Бурштинська ТЕС готується до надійної роботи взимку – триває ремонтна кампанія вартістю більше 510 млн грн

ДТЕК Бурштинська ТЕС готується до надійної роботи взимку – триває ремонтна кампанія вартістю більше 510 млн грн

Бурштин, Івано-Франківська обл., 18 травня 2017

На ДТЕК Бурштинській ТЕС триває капітальний ремонт енергоблоку №1, в поточних ремонтах знаходяться енергоблоки 5 та 9. До кінця року заплановано середній ремонт 11 енергоблоку та поточні ремонти на ще восьми енергоблоках. Всі ремонти, вартістю більше 510 млн грн, проводяться задля надійної роботи електростанції в осінньо-зимовий період, коли станція буде працювати з посиленим навантаженням.

«На ДТЕК Бурштинській ТЕС триває підготовка до роботи електростанції в зимовий період. Ми забезпечуємо електроенергією близько 3 млн мешканців Західної України. Тому головним результатом цьогорічної ремонтної кампанії  стане безаварійна робота обладнання електростанції в осінньо-зимовий період та покращення екологічних показників. Ремонти пройдуть на всіх енергоблоках», – говорить Андрій Шувар, директор ДТЕК Бурштинської ТЕС.

Ремонти не тільки подовжать термін служби устаткування й покращать технічні характеристики, але, головне, знизять викиди шкідливих речовин в атмосферу. Щоб зменшити викиди золи в атмосферу на електрофільтрах  блока №1 замінять 1000 елементів осаджувальних електродів та відремонтують систему струшування, що значно підвищить ступінь очистки димових газів.

Паралельно з ремонтною кампанією на енергоблоках, в рамках підготовки до зими, енергокомпанія ДТЕК Енерго інвестувала додатково 1,1 млрд грн. в реконструкцію блоку №10, завершення котрої заплановано на грудень цього року. Основним завданням реконструкції є збільшення потужності енергоблоку з 195 МВт до 210 МВт, продовження терміну служби обладнання на 15 років і підвищення його техніко-економічних показників роботи. Триває заміна електрофільтра, по завершенню викиди твердих речовин в атмосферу зменшаться до 50 мг/м³, що буде відповідати європейським та українським стандартам.

З моменту приватизації Бурштинської ТЕС – з 2012 року і по сьогоднішній день в оновлення обладнання, а також капітальні ремонти блоків Бурштинської ТЕС компанія ДТЕК інвестувала понад 180 млн дол. США.

Нагадаємо, заборгованість ДП «Енергоринок» перед «ДТЕК Західенерго», куди входить Бурштинська ТЕС, за вироблену та відпущену електроенергію станом на 1 травня 2017 року становить 1,3 млрд грн.

Довідка

ДТЕК Енерго – операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію і дистрибуцію електроенергії в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. В. о. генерального директора ДТЕК Енерго – Дмитро Сахарук.

У портфель активів у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 17 шахт і 5 вуглезбагачувальних фабрик, 9 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 17 ГВт, 4 підприємства з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 3,3 млн побутових споживачів і 82,5 тис. підприємств.

ДТЕК – найбільший енергетичний холдинг України з активами у видобутку вугілля, генерації і дистрибуції електроенергії, альтернативній енергетиці та видобутку природного газу. Чисельність співробітників ДТЕК – 75 тисяч осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тимченко.

Відпуск електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у 2016 році склав 40,1 млрд кВт∙год, з яких 608 млн кВт∙год забезпечила ВЕС, передача електроенергії по мережах – 45,8 млрд кВт∙год, видобуток вугілля – 31,2 млн тонн, видобуток природного газу – 1,6 млрд куб. м.

Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація про компанію: http://www.dtek.com.

У всіх містах діяльності своїх підприємств ДТЕК реалізує проекти соціального партнерства. Детальніше про це – http://spp-dtek.com.ua.

Опубліковано 18.05.2017 року

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено