15 лютого в Україні – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в Україні – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24-х локальних війнах і збройних конфліктах на території 16-ти іноземних держав –  вони виконували «інтернаціональний» обов’язок у «гарячих» точках світу.
Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан, 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю. Цьогоріч ми відзначаємо 33 – річницю виведення військ з Афганістану. Сьогодні, у Бурштинській територіальній громаді проживає більше 20-ти воїнів – афганців.
Згідно з статистичними даними командування об’єднаних сил ЗС України, в Афганістані загинули 4 тисячі українців… 72 українських воїни зникли безвісти… Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами… Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами… Це страшні цифри, які змушують частіше битися серця мільйонів наших співвітчизників.
З самого початку війни на сході України й сьогодні тисячі ветеранів війн добровільно виступають на захист рідної землі захищаючи територіальну цілісність України від російських загарбників.
Я вважаю, що будь яка війна в якій частині нашої планети вона б  не відбувалася – це трагедія мільйонів  людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати.
У цей скорботний день, Україна схиляє голову перед своїми синами які загинули виконуючи військовий обов’язок. Ми повинні пам’ятати, що ціна мирного безхмарного неба занадто велика для кожного з нас.
Висловлюю щирі слова вдячності Вам – сумлінним бійцям, героям-оборонцям за все, що Ви зробили для світу й для України. Ви є гарним прикладом для молодого покоління, взірцем служіння народу та державі, прикладом незборимої сили духу, героїзму та патріотизму. Бажаю всім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя, миру та добробуту!
З повагою,
Василь АНДРІЄШИН

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено