Управління ДСНС в області звертається до громадян – подбайте про належний стан протипожежного захисту вашої оселі

Управління ДСНС в області звертається до громадян – подбайте про належний стан протипожежного захисту вашої оселі

Шановні мешканці краю! Управління ДСНС України в Івано-Франківській області звертається до вас з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту вашої оселі та дотримуватись правил безпеки життєдіяльності у побуті. Наступає холодна пора року й інформація про  правильне використання приладів для обігріву домівок знову стає актуальною.

З настанням перших осінніх заморозків більшість з нас постають перед проблемою опалення свого житла. Заради забезпечення себе теплом і комфортом ми починаємо використовувати опалювальні прилади: електрообігрівачі, печі, каміни, а дехто навіть газові плити. У результаті в осінньо-зимовий період різко збільшується кількість пожеж. Часто причинами пожеж стають порушення правил безпеки при експлуатації печей, газових плит, електрообігрівачів, а також несправність приладів опалення.

Наприклад, слід стежити за тим, щоб піч у будинку була завжди у належному стані, без тріщин у складці. Якщо підлога перед топкою дерев’яна, необхідно прибити до підлоги металевий лист. Стежте за тим, щоб біля грубок і печей не сушили дрова, не розвішували білизни. Столи, стільці, шафи, ліжка та інші предмети повинні знаходитися на відстані не менше одного метра від грубок та печей. Не забувайте, що димарі слід очищати щоквартально, а на горищі їх обов’язково необхідно білити. Ні в якому разі не слід залишати печі, що горять без догляну чи доручати наглядати за ними дітям.

Спричинити пожежу може і неякісний обігрівач. У зв’язку з цим, вирішуючи, який обігрівач вибрати, дотримуйтесь порад фахівців, які рекомендують купувати обігрівач оригінального виробництва. Не соромтеся уточнити наявність сертифікату якості даного виробу. Щоб уникнути неприємностей і нещасних випадків при використанні електричних обігрівачів, треба дотримуватися відповідних правил безпеки! Слідкуйте за станом опалювального приладу: вчасно ремонтуйте і замінюйте деталі, якщо вони вийшли з ладу. Міняйте запобіжники, розбовтані або деформовані штекери.

Пам’ятайте, що користуватися несправним обігрівачем ні в якому разі не можна!

Ще одним джерелом небезпеки є нагрівальні пристрої – праски, плитки, електричні чайники необхідно встановлювати  на негорючі підставки подалі від штор, фіранок та інших горючих речей; не залишайте без нагляду ввімкнені в мережу електроприлади, телевізори; періодично перевіряйте стан електропроводки в будинку, для цього запросіть спеціаліста і в разі виявлення недоліків – усуньте їх; виходячи з дому обов’язково переконайтесь, чи вимкнені прилади з електромережі.

Якщо виникло загоряння – не лякайтесь, зберігайте спокій. У першу чергу відключіть електромережу й негайно викликайте службу порятунку  за телефоном «101». Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я залежить, перш за все, від вас.

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено