Геннадій Зубко: Децентралізація підніме «Залізну завісу», яка стоїть між совковим минулим та європейським вибором України

Геннадій Зубко: Децентралізація підніме «Залізну завісу», яка стоїть між совковим минулим та європейським вибором України

Децентралізація підніме «Залізну завісу», яка стоїть між совковим минулим та європейським вибором України. Про це сказав Віце-прем\’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з представниками територіальних громад «ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ: спроможна громада – європейська Україна».

«Більше половини громад у країні вже  ініціювали об’єднання. Люди хочуть європейських стандартів послуг, роботи, освіти та медицини, пристойної зарплати.  Інвестори та бізнес хочуть прозорих, чесних та зрозумілих правил господарювання та ведення бізнесу, невтручання владних інституцій в їх діяльність. Вся країна вимагає швидких та результативних реформ, ключовою з яких є саме децентралізація», – зауважив Геннадій Зубко.

Також, на переконання  Віце-прем’єр-міністра, реформа децентралізації є одним з чинників, які допоможуть припинити військові дії на Сході України. Тому нова Конституція – це та безповоротна точка, яка покаже, який шлях обрала Україна, як ворогам, так і партнерам.

«Заклики відкласти реформу – це заклики до продовження військової агресії. Ті, хто агітує за відтермінування внесення змін до Конституції Україні – свідомо, або несвідомо підігрують терористам та бойовикам, які воюють на Донбасі проти самого існування українського держави», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр України.

На переконання Геннадія Зубка, децентралізація є ключовою реформою в країні, яку вимагають люди на місцях. Саме тому Верховна Рада має дослухатися до людей та ухвалити відповідальне, зважене рішення. «Вирішальне слово щодо прийняття поданих Президентом змін до Конституції України залишається за Верховною Радою України. Впевнений, що народні депутати їх схвалять», – сказав урядовець.

Опубліковано: 01.09.2015

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2023. Всі права захищено